Anthony’s wens, “opdat hen niet zal overkomen wat mij is overkomen”

Geplaatst door: Rob Franken 3 april 2012, 13:32

 

In mijn vorige weblog sprak ik een welgemeend GRATIAS uit. Een indringend dankwoord aan al die vele collega’s en anderen  die zoveel voor mij in mijn functioneren hebben betekend. Zonder al die mensen om me heen, zou ik niet hebben kunnen functioneren op de wijze die bij mij past. GRATIAS.

 

Maar in deze weblog wil ik voor iets anders de aandacht vragen. Bestuurders staan dikwijls in het nieuws, soms positief, soms wat minder. Maar over aandacht doorgaans niet te klagen. Aandacht voor beleid, voor geld, voor onderwijs, voor huisvesting, voor examens, voor strategie, voor …., ga maar door. Belangrijk zeker, ik heb er jaren mijn beste krachten aan proberen te besteden. Maar gaat het daar nu ook echt om? Gaat het in de kern echt om al die grote dingen, is het alleen al belangrijk omdat er veel mensen, veel geld, enzovoort bij zijn betrokken? Of is elk groot belang uiteindelijk terug te herleiden tot die enkelvoudige mens die telt? Die student en deze collega!  Het is een van de 'geloofsbrieven' van ROC West-Brabant, de mens centraal of anders gezegd, elk mens doet ertoe . Daartoe graag uw aandacht voor onderstaande mailwisseling met een collega, zijn vraag raakte mij diep.


 

Beste Rob                                                                                                                        4 sept 2011,

Mijn vrouw is onlangs overleden aan een zeer agressieve vorm van kanker, ze is 52 jaar geworden.

Ze heeft geen kans gehad om te kunnen genezen,  omdat er voor deze vorm van kanker geen genezing is,  chemo en bestralen hebben niets gedaan in het genezingsproces. 

Tijdens de laatste dagen dat ze nog aanspreekbaar was, hebben we heel veel dingen samen kunnen bespreken. Een daarvan was haar begrafenis. Anthony, mijn vrouw, wilde geen bloemen op haar graf maar een bijdrage aan het onderzoek voor het kankerfonds. Ook wilde ze graag dat ik meer geld ga inzamelen voor het onderzoek naar kanker.

 

Dit ga ik ook doen op de volgende manier: Ik ga meedoen met de Alpe d`HuZes. Dit is een uitdaging om zo vaak mogelijk de Alpe d`Huez te beklimmen in een dag.

Deze tocht wordt gereden op 7 juni 2012.

Nu is mijn vraag of het mogelijk is dat ROC West-Brabant mij kan ondersteunen.

Graag wil ik zoveel mogelijk geld bij elkaar sprokkelen voor dit goede doel als laatste belofte aan mijn vrouw op haar sterfbed.   


 

Beste Henk,                                                                                                                    19 oktober 2011,

Je brief heeft grote indruk op me gemaakt. Aangrijpend en indringend. En ik mag begrijpen dat je met een missie op pad gaat. Geld inzamelen om wellicht voor anderen te kunnen betekenen dat zij niet hetzelfde lot ondergaan als jouw vrouw. Een prachtige missie en natuurlijk gaan we je daarin steunen. Hoe en wat zullen we later wel bespreken, maar natuurlijk gaan we iets doen. En Alpe d’HuZes was het afgelopen jaar een enorm succes. Enkele collega’s van ons deden daar al aan mee, anderen hebben de ROPARUN gedaan, ook met een dergelijk doel voor ogen.

 

Je moet wel een hele spannende en verdrietige tijd achter de rug hebben en ik bewonder de wijze waarop je daarop reageert. Bij het verder verwerken van het verdriet wens ik je alle sterkte, bij het verder plannen van je doel en de noodzakelijke training op de fiets, alle succes.

 


Beste Rob,                                                                                                                       26 januari 2012,

Enkele maanden geleden heb ik eens gevraagd om mij te steunen voor de tocht die ik ga fietsen.

We zijn momenteel druk bezig om na te gaan wie mij wil steunen zodat we een overzicht  krijgen van wat we hebben en wat we nog moeten regelen.

Als U een indruk wilt krijgen van wat we doen kijk dan even naar www. Anthonyswens.nl .

Graag hoor ik wat de mogelijkheden zijn. 

 

 

Beste Henk,                                                                                                                    4 april 2012,

Je zult inmiddels wel denken dat ik je vraag vergeten ben. Onze laatste communicatie dateert immers alweer van enkele maanden terug. Wel kwamen wij elkaar nog een keer tegen op jouw school, ons Prinsentuin, maar daarna is het weer stil geworden. En alleen de Paasdagen scheiden mij nog van mijn afscheid uit actief dienstverband van ROC West-Brabant. En wat kun je nog verwachten van een bestuursvoorzitter die zijn laatste dossiers heeft afgewikkeld? Niets toch meer!

Maar Henk, niets is minder waar. Jouw vraag heb ik nu bijna een jaar meegenomen en meegedragen naar dit moment. Jouw eerste brief heeft diepe indruk op me gemaakt, een indruk die mij nooit meer heeft losgelaten. Je beleeft samen het diepe verdriet van een te jong sterfbed en, zoals je eens zei, ook het mooie van het samen beleefde sterfbed. Nog mooier, de wens van Anthony werd jouw doel en niet voor jezelf maar voor anderen, na Anthony. “Opdat hen niet zal overkomen wat mij is overkomen”. Vanuit mijn eigen levensbeschouwing kan ik mij geen mooiere Paasboodschap voorstellen, sterker dat is de Paasboodschap. Door het verdriet van lijden en sterven heen, voor anderen nieuwe hoop betekenen.

 

Henk, bij gelegenheid van een afscheid is het te doen gebruikelijk dat de scheidend bestuurder heel veel flessen wijn of andere cadeautjes  mag ontvangen. Maar ik ga hen en alle anderen die deze BLOG lezen, vragen om dat deze keer eens niet te doen. Onderaan deze weblog staat jouw rekeningnummer voor de wens van jouw vrouw. En ik ga alle mensen vragen om een bijdrage van €5 of nog mooier €10 te storten op jouw rekening. Als eerbetoon aan jouw vrouw en jullie afspraak maar ook als eerbetoon aan alle collega’s binnen ons ROC West-Brabant die persoonlijk of in hun gezin dezelfde strijd voeren als jullie gestreden hebben. In een bijdrage aan de wens van Anthony steunen wij tegelijkertijd alle collega’s met hetzelfde verdriet, de angst, moed en hoop in hun harten en in hun gezinnen. En dat zijn er helaas heel velen, we kennen ze, ze zijn onder ons, ze zijn een van ons. Het is mijn laatste wens in functie als bestuursvoorzitter om als hele grote onderwijsgemeenschap in een grote kring om Anthony, om jou en om al die collega’s te gaan staan.

 

Ik wens je alvast heel veel succes op 7 juni. Graag hoor ik van je hoe het is gegaan.

Met een collegiale groet,


 

Rob Franken

 

Fietsclub 'Anthony's Wens'
Rabobank Zundert, rekeningnr. 16.22.69.854
KvK. nr. 53528840
Email
: info@anthonyswens.nl  

 

Reacties

3-4-2012 16:03:13 #

Beste Rob en Henk,

Ik was een van die collega's die twee keer heeft meegedaan aan de Roparun. En ook dit inititiatief steun ik van harte. Die 5 euro maak ik vanavond nog over. Succes!
Met vriendelijke groeten, Monique Bakker (Radius College)

Monique Bakker

3-4-2012 21:42:06 #

Monique, dank. Namens Anthony en Henk
Rob

rob franken

4-4-2012 7:51:33 #

Heel aangrijpend en mooi!

Maritha Westhout

4-4-2012 9:45:01 #

Dit is een initiatief dat we allemaal moeten ondersteunen.
Want 1 op de 3 mensen krijgt kanker en helaas sterft daarvan nog steeds 40%.
Zelf heb ik twee keer kanker gehad. Ik zit nu nog in de herstelfase van mijn laatste gevecht.
Het is belangrijk dat er veel geld komt om onderzoeken te doen om kanker te voorkomen en het percentage van mensen die er aan overlijden flink te laten dalen.
Maar het is ook belangrijk om mensen die kanker overleven een menswaardig leven te geven. Heb namelijk zelf ervaren dat ik op de kwaliteit van het leven toch flink wat heb ingeboet.
Dus stort allemaal € 10,00 op de rekening van Anthony’s wens., want kanker kan ook jou of je gezin overkomen.
En Henk ik zal op 7 juni aan jou en die andere dapperen denken die dit voor ons doen. Mijn lijfspreuk die ik tijdens mijn kanker periode heb gebruikt is ”Pijn is tijdelijk, Opgeven is voor altijd” geld ook voor jou, geef niet op maar haal die top.

Winy Knippen

4-4-2012 10:11:39 #

Rob, Henk en jullie allemaal, collega's,

Het is toch al ondoenlijk om een geschikt cadeau voor Rob te verzinnen. Ik zou niet weten hoe ik met een presentje aan hem zou kunnen uitdrukken hoe dankbaar we hem zijn. Dit is een schitterende gelegenheid om hem nog een keer te laten vlammen. Een prachtig initiatief.
Geen berg te hoog zou ik zo zeggen!

Jef Mahieu

4-4-2012 10:27:55 #

Beste Winy,
Wat vind ik je reactie mooi. Vorig jaar stond ik met mijn vrouw, Marijke op de Coolsingel in Rotterdam bij de binnenkomst van onze ROPARUN-teams. Zo ook bij jouw aankomst die middag stonden wij in het publiek. We hebben elkaar toen niet gesproken want jij werd omgeven door cameraploegen, verslaggevers en vrienden en bekenden. Maar wat waren we onder de indruk van jouw verhaal en wat een emotie vloeide letterlijk en figuurlijk in tranen over de Coolsingel. Jij was het symbool van de strijd tegen en vooral de overwinning op jouw kanker.
Ik draag dat beeld, jouw beeld in m'n hart en inderdaad, "Pijn is tijdelijk, Opgeven is voor altijd".

Rob

rob franken

4-4-2012 10:59:20 #

Een dergelijk afscheid is triest. Maar chapeau voor Henk die hieruit veel positieve energie heeft gekregen.
Mag Rob zijn afscheid van het ROC in het teken staan van het goede geven en ondersteuning van het Alpe Du Zhes. Ik sta er vierkant achter en ga mijn donatie doen.

Marcel Kamsteeg

4-4-2012 17:28:41 #


Rob, een woord wat mijn "warme" waardering voor je blog kan uitdrukken; BEDANKT
Bij je afscheid van het ROC wil ik je "toch" graag een fles wijn overhandigen.
Wij zullen, samen met de kinderen van  Henk en Anthony, erbij zijn als hij de Alp d'Huez gaat beklimmen.

Philomien Voermans

5-4-2012 19:24:24 #

Rob,

Gratias. Groots om op deze wijze je laatste blog te schrijven!
Hoop dat er bij jouw afscheid een grote bus staat waarin we kunnen doneren voor het initiatief van Henk.

Jac van Ginderen

Jac van Ginderen

5-4-2012 21:21:55 #

Een prachtig gebaar, Rob... helemaal passend bij jou.
Uiteraard steun ik dit initiatief.... en hopelijk velen met mij.

Gertie

6-4-2012 10:21:00 #

Dank je wel Rob, voor deze mooie blog, voor dit initiatief, maar ook voor je perdoonlijke steun en ons gesprek van laatst. Mijn bijdrage is overgemaakt en ik wens dat dit een onwijs succes gaat worden.

Francisca

12-4-2012 9:35:21 #


Rob.
Bij deze wil ik je bedanken voor de manier waarop jij ons steunt in het verwezelijken van een wens, het fietsen van een zware tocht, en dit om zoveel mogelijk geld in t zamelen voor onderzoek naar kanker.
Ook iedereen bedankt die een bijdrage levert aan deze actie.  
Wij gaan ons uiterste best doen om het een succes te laten worden.

Henk

Henk de Krom

Reactie plaatsen
biuquote
  • Reactie
  • Live voorbeeld
Loading