“Er wordt veel te veel gezoend, Rob”

Geplaatst door: Rob Franken 11 januari 2012, 12:28


Een typerende uitspraak van een van mijn conciërges op mijn vorige school In Almelo. Deze collega had een verschrikkelijke hekel aan de eerste werkdagen in een nieuw jaar omdat er naar zijn zin veel te veel gezoend  moest worden. “Een hand en een paar vriendelijke woorden, moeten toch ook genoeg zijn”, verzuchtte hij regelmatig. Naar de woorden van Churchill “niets moeilijker dan een meisje te kussen dat achterover neigt”, nam hij ook die houding aan en veelal met succes. Zijn baard hielp ook altijd wel een beetje.

 

Ik moest deze week weer aan hem denken, want het was inderdaad weer zover. Onze jaarlijks terugkerende nieuwjaarsbegroetingen met de beste wensen over en weer. Gezondheid, een goed jaar, al het goede, succes, plezier en genoegen, het is ons allemaal en meer dan dat uitvoerig en uitbundig toegewenst. Terecht en wel gemeend.

 

Velen hebben we daarbij kunnen en mogen ontmoeten, maar velen natuurlijk ook niet. En daarom vanuit de Raad van Bestuur alle collega’s en andere betrokkenen bij en rond ROC West-Brabant nogmaals een hartelijke nieuwjaarsgroet toegewenst.

Al of niet gepaard met drie hartelijke zoenen, wensen we jullie allemaal een goed en geslaagd 2012 toe. Dat het jaar moge brengen wat we ervan hopen ook al weten we allemaal dat tussen hoop en werkelijkheid een hele wereld verschil kan liggen. We wensen jullie allemaal toe dat je weet te inspireren en geïnspireerd mag worden. We wensen jullie allemaal een geweldige gezondheid toe, wetend dat ook dát er wel eens iets anders uit kan zien en wetend dat sommigen onder ons nu al met zorg over eigen gezondheid danwel van hun naasten en geliefden toch elke dag hun werk doen. We wensen hen toe dat ze mensen om zich heen hebben die even stilstaan en “een eindje mee willen lopen”.

We wensen jullie veel spirit en ambitie toe om het beste te kunnen realiseren voor jezelf, je omgeving, je collega’s, je leerlingen en studenten. We wensen ons allemaal ook enig relativerend vermogen toe, immers alles lijkt wel belangrijk maar is dat ook echt zo? En tenslotte wensen we ons allemaal ook een humorvol jaar toe. Het leven is iets van “soms met een lach en soms met een traan”.    


Kortom, namens de Raad van Bestuur het allerbeste toegewenst voor “U en de Uwen” met een

welgemeende            of een drievoudige , maak zelf uw keuze.Rob Franken

-

 

 

 

 

 

 

 

 

Tags:

Algemeen | Algemeen

Reacties

11-1-2012 17:44:16 #

Tja, de zoenen heb ik gemist.
Dan maar dadelijk misschien bij het afscheid, binnenkort.

johan scholte

12-1-2012 9:35:34 #


Johan, Smile

rob

12-1-2012 14:48:55 #

Kuskuskus

Maritha Westhout

20-1-2012 9:50:11 #

Hallo Maritha,
Jouw keuze is wel duidelijk SmileSmileSmile

Groet en tot ziens,

Rob

rob

Reactie plaatsen
biuquote
  • Reactie
  • Live voorbeeld
Loading